Praga kryeqyteti I Republikës Çeke, është një qytet i zhytyr në histori,kulturë dhe arkitekturw marramendëse. Nese po planifikoni nje udhetim turistik ne Prage , këtu keni top 3 destinacionet që nuk duhet të humbisni

 1. Kështjella e Prages

Asnjë udhetim turistik nuk mund të jetë kurrsesi i plotë ne Prage pa ndaluar në kwshtjellën e saj. Ky kompleks i gjerë është një nga kështjellat më të mëdha të lashta në botë, që paraqet një përzierje të pasur të stileve arkitekturore. Brenda mureve të kështjellës, do të zbuloni:

  • Katedralen e Shën Vitus: një kryevepër gotike me dritare e saj tipike të këtij stili.
  • Pallati i Vjetër Mbretëror: një testament i fuqisë mbretërore të kohës
  • Korsia e Artë: Një rrugë simpatike e mbushur me shtëpi të vogla, shumëngjyrëshe, të pushtuara dikur nga artizanët.

Qyteti I vjetër (Staré Město)

Destinacioni i dytë për këtë udhetim turistik ne Prage është :zemra e Pragës, Qyteti i Vjetër është një labirint rrugësh me kalldrëm, ndërtesa mesjetare dhe sheshe të gjalla.

  • Sheshi i Qytetit të Vjetër: Qendra historike e Pragës, me orën ikonike astronomike.
  • Kisha e Shën Marisë: Një kishë gotike me majat e saj dalluese binjake.
  • Ura e Charlsit: Një urë guri mesjetare e stolisur me statuja baroke, që ofron pamje mahnitëse të lumit Vltava.

Lagjja Çifute (Josefov)

Lagjja Hebraike është një kujtesë prekëse e trashëgimisë hebraike të Pragës. Eksploroni këtë lagje historike dhe zbuloni:

Sinagogat Historike: Përfshirë Sinagogën Vjetër-Re, një nga sinagogat më të vjetra aktive në Evropë.
Varrezat e vjetra hebreje: Një varrezë magjepsëse dhe lëvizëse me gurë varresh shekullore.
Muzeu Hebre: Shfaq historinë dhe kulturën e pasur të komunitetit hebre në Pragë.

 

Me këto destiancione ne iu prezntojmë me një kulturë historike dhe arkitekturë unike në llojin e vet gotik. Kështu ju mund të konsumoni ditët tuaja në një udhetim turistik ne Prage. Nësë po kërkoni një paketë turistike kliko këtu.

Për më tepër informacione rreth paketave turistike dhe trendeve te udhetimit na ndiqni rrjetet toan sociale Instagram dhe Facebook